Hapesirat e dallimit gjinor te emigracionit ne Evropen juglindore Studimi Programi  

Φωτογραφία
Vaso duke festuar Vitin e Ri me familjen e saj, Volo 2003.

« U shkruajta, isha nga te parat graqe u shkruajta ne nje shoqate, para disa vitesh, shqiptaresh, per te qene te organisuar, per te patur mundesi, qe te kemi, te bejme nje perpjekje te ruajme kulturen tone. Nje shoqate kulturore, jo politike, per tu perpjekur te organisojme theatro, te shohim veshjen shqiptare, si ta them traditen. Ne keto perpjekje. »

Andrina (41, Shqiperia )

« E, tani nuk e di, ndonjehere, fjala vjen me thote mamaja eshte kjo dite, po une ku ta mbaj mend? A, po mama? Αea ku di une. E, i festojme (festat ne Shqiperi). Nje Majinme duket. Vitin e Ri. Dhe te tjera, te ndryshme.[…] Pjekim … Nuk e di mire se cfare bejne, mamaja ime. Gatuajne nje gjelle te cuditshme qe behetdhe ne Shqiperi. Keto. Ne regull, une nuk ulem dhe shpesh, perderisa ata vete I pergatisin te gjitha keto. »

Toli (21, Shqiperia )

Duke u bazuar ne tradite

Kultura Argetimi i te rinjve Argetimi dhe identiteti Dergimi i lekeve me poste Midia Kufijte e botes se Medias Kthimi Nostalgjia Bashke dhe midis dy flamujve Halla nga Greqia Dergo nje fotografi! Bashke ne linjen telefonike Argetimi Martesa me vajza shqiptare... Pagezimi i njerezve Me ke skuader je? Duke u bazuar ne tradite Pervetesimi i traditave te reja