Έμφυλες διαστάσεις της μετανάστευσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη Η έρευνα Το πρόγραμμα  

Φωτογραφία
Η Βάσω γιορτάζοντας Πρωτοχρονιά με την οικογένειά της, Βόλος 2003.

« Γράφτηκα, ήμουν από τις πρώτες γυναίκες που γράφτηκα σε έναν σύλλογο, πριν χρόνια, Αλβανών, για να είμαστε οργανωμένοι, να μπορούμε να, να έχουμε, να κάνουμε μια προσπάθεια να συντηρούμε την κουλτούρα μας. Ένα σύλλογο πολιτιστικό, όχι πολιτικό, να προσπαθήσουμε να οργανώνουμε τα θέατρα, να βλέπουμε την φορεσιά, πώς να σου το πω, το ντύσιμο. Σ’ αυτές τις προσπάθειες. »

Αντρίνα (41, Αλβανία )

« Ε, δεν ξέρω τώρα, μερικές, ας πούμε μου λέει η μάνα μου σήμερα είναι η τάδε μέρα, εγώ που να θυμάμαι; ‘Α, ναι, μαμά;’ ξέρω ‘γω. Ε, τις γιορτάζουμε (τις γιορτές στην Αλβανία). Πρωτομαγιά ξέρω ‘γω, Χριστούγεννα. Κι άλλα, διάφορα. […]Ψήνουμε…Δεν ξέρω τώρα τι ακριβώς κάνουν, η μάνα μου. Φτιάχνουμε ένα περίεργο φαγητό που φτιάχνουν και στην Αλβανία. Κι αυτά. Ντάξει, εγώ δεν πολυκάθομαι τώρα, αφού μόνοι τους τα κάνουν αυτά όλα. »

Τόλης (21, Αλβανία )

Κρατώντας τις παραδόσεις

Κουλτούρα Η νυχτερινή έξοδος των νέων Διασκέδαση και ταυτότητα Εμβάσματα Τηλεοπτικοί κόσμοι Το μιντιακό σύνορο Επιστροφή Νοσταλγία Και οι δύο σημαίες Η θεία από... την Ελλάδα Στείλε μια φωτογραφία! Μαζί στην τηλεφωνική γραμμή Κάνοντας το τραπέζι Παπούτσι από τον τόπο σου… Παίρνοντας ελληνικό όνομα Ποια ομάδα είσαι; Κρατώντας τις παραδόσεις Υιοθετώντας νέες παραδόσεις