Έμφυλες διαστάσεις της μετανάστευσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη Η έρευνα Το πρόγραμμα  

Φωτογραφία
Ο Άρης γιορτάζοντας το Πάσχα στην Ελλάδα με φίλους, Βόλος 1997.

« Τώρα εδώ…τα έχουμε κάνει όλα, όπως κάνουν αυτά. Πάσχα, αυτά τα γιορτάζουμε. Όλα, τα πάντα. Έχουμε τα παιδιά, τα ξέρουν. Αναγκαστικά θα τα κάνεις. Γιατί αυτά δεν ξέρουν Αλβανικά. Δεν ξέρουμε εμείς, όχι αυτά. Εδώ μεγαλώσανε, εδώ μάθανε… Και θα τα κάνουμε αυτά που λέμε. »

Τζουλιάν (36, Αλβανία )

« Ειδικά για το Πάσχα, για τι έθιμα έχει για το Πάσχα, για τα κουλούρια που κάνουμε το… για τα Χριστούγεννα, για την Πρωτοχρονιά, με έχουν έρθει γιαγιάδες, κυρίες για να τα φτιάξουμε μαζί, για να με μάθουν πώς να φτιάχνω. Έχω μάθει πάρα πολλά. Και προσπαθώ και εγώ να τα κάνω όσο μπορώ Ελληνικές. Με όλη τη ψυχή μου. Γιατί πραγματικά περνάμε πάρα πολύ καλά. Και με Έλληνες, βέβαια, και…πιο πολλές τα κάνουμε όπως είναι Πρωτοχρονιά, τα κάνουμε οικογενειακά εμείς. Δηλαδή, έρχονται από την οικογένειά μου που είναι εδώ, απ’ το…οικογένεια του Αχιλλέα που είναι τα αδέλφια του και τα κάνουμε οικογενειακά όλοι μαζί. Αλλά ότι σχέση είναι με τα άλλες γιορτές, για παράδειγμα, τα ονόματα των παιδιών, ή γιορτές ονομάτων άλλων ή …για το Πάσχα ή για το Πρωτοχρονιά, γιατί εμείς γιορτάζουμε Πρωτοχρονιά, εσείς εδώ γιορτάζατε Χριστούγεννα. »

Ανιέζα (42, Αλβανία )

Υιοθετώντας νέες παραδόσεις

Κουλτούρα Η νυχτερινή έξοδος των νέων Διασκέδαση και ταυτότητα Εμβάσματα Τηλεοπτικοί κόσμοι Το μιντιακό σύνορο Επιστροφή Νοσταλγία Και οι δύο σημαίες Η θεία από... την Ελλάδα Στείλε μια φωτογραφία! Μαζί στην τηλεφωνική γραμμή Κάνοντας το τραπέζι Παπούτσι από τον τόπο σου… Παίρνοντας ελληνικό όνομα Ποια ομάδα είσαι; Κρατώντας τις παραδόσεις Υιοθετώντας νέες παραδόσεις