Έμφυλες διαστάσεις της μετανάστευσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη Η έρευνα Το πρόγραμμα  

Φωτογραφία
Πιάτο δορυφορικής λήψης σε σπίτι στην Αλβανία, Permeti 2005.

« Ναι, έχουμε δορυφορική. Βλέπω έργα Βουλγάρικα, ειδήσεις, όλα. Ένα κανάλι είναι μόνο. […]Ας πούμε, θέλει να δει η μάνα μου κανένα έργο που το βλέπει σε συνέχεια, ας πούμε, καθημερινά. Το απόγευμα. Ή το πρωί για να ακούσουμε τον καιρό, τις ειδήσεις, πώς είναι, τι έχει γίνει. […] Ε, τον ακούμε (τον καιρό) επειδή εδώ κάνει πολύ ζέστη και όταν βλέπουμε τηλεόραση, ας πούμε, το Βουλγάρικο κανάλι, και το λένε και εκεί! «Σήμερα στην Ελλάδα είχε 40 βαθμούς,» ας πούμε … «Αυτό έχει γίνει στην Ελλάδα, αυτό έχει γίνει σε πολλές κράτος.» Και τα δείχνουν αυτά όλα, το κανάλι αυτό το συγκεκριμένο που κοιτάμε εμείς. »

Μάρκο (22, Βουλγαρία )

« Ναι, έχει πάρει ο πατέρας μου ένα δορυφορικό, το οποίο πιάνει και αλβανικά κανάλια και ιταλικά και γερμανικά, διάφορα. Εγώ βασικά παρακολουθώ κανάλια που έχουν να κάνουν με τη μουσική, ξένη μουσική και παρακολουθώ περισσότερο […] αυτά τα διάφορα. (Αλβανική τηλεόραση) πολύ σπάνια. Δε βλέπω συνήθως. Μια εκπομπή που δείχνει πάλι, για Top 10 ας πούμε. Ναι. Ε, τι άλλο να δεις τώρα; Δεν ξέρω, δεν καταλαβαίνω και πολύ απ’ τα αστεία. Γιατί κάνουν τα αστεία, ατάκες ας πούμε και δεν καταλαβαίνω τι λένε. Πρέπει δηλαδή να το χω ζήσει. Και δεν το καταλαβαίνω. Ναι, αυτοί (οι γονείς μου) παρακολουθούνε. Γιατί δείχνει και διάφορες ξένες ταινίες, ε, και εντάξει παρακολουθούν αρκετά αλβανική τηλεόραση. Αλβανικά κανάλια δηλαδή. »

Αλεξία (17, Αλβανία )

Τηλεοπτικοί κόσμοι

Κουλτούρα Η νυχτερινή έξοδος των νέων Διασκέδαση και ταυτότητα Εμβάσματα Τηλεοπτικοί κόσμοι Το μιντιακό σύνορο Επιστροφή Νοσταλγία Και οι δύο σημαίες Η θεία από... την Ελλάδα Στείλε μια φωτογραφία! Μαζί στην τηλεφωνική γραμμή Κάνοντας το τραπέζι Παπούτσι από τον τόπο σου… Παίρνοντας ελληνικό όνομα Ποια ομάδα είσαι; Κρατώντας τις παραδόσεις Υιοθετώντας νέες παραδόσεις