Έμφυλες διαστάσεις της μετανάστευσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη Η έρευνα Το πρόγραμμα  

Φωτογραφία
Φωτογραφία από επιτόπια στην Αλβανία που απεικονίζει κάποιον να μετράει λεκ.

« Στο χωριό, τέτοιο. Μου λέει «Ρε Ιλλίρ» λέει. «Με αυτό το αυτοκίνητο που έχεις εσύ,» λέει. «Δε θα έχει ο Νάνος,» λέει. Είπα, «Εμένα δε με ενδιαφέρει ο Νάνο. Εμένα με ενδιαφέρουν αυτά τα χέρια μου». Είπα, «Δε με πειράζει είχε ο Νάνος αυτοκίνητο αν δεν έχει.» Εμένα. Αλλά θέλω να πω: μας βλέπουν με το μάτι σαν ξένοι. Δηλαδή. Γιατί είναι και…τι να πω τώρα; Έχουν φύγει έξω; Φαίνεσαι σαν, και τη….πιο…και το σώμα, και τα μούτρα αλλάζουν, να πας εκεί να το δει ο άλλος φαίνεται είσαι ξένος εκεί. »

Ιλλίρ (48, Αλβανία )

« Πως με βλέπουν; Σαν τράπεζα!!! Πως με βλέπουνε! Μου είπανε πρώτα ότι έχω γεράσει, γέρασα πάρα πολύ. Ότι αδυνάτισα και με λυπάται, με λυπάται, τι να πω. Και δεύτερο, αυτό είναι το πρώτο. Με, με βλέπουνε σαν τράπεζα. Νομίζουνε ότι δεν θα τελειώσουνε απ’ το πορτοφόλι μου!!! »

Σβετλάνα (50, Βουλγαρία )

Η θεία από... την Ελλάδα

Κουλτούρα Η νυχτερινή έξοδος των νέων Διασκέδαση και ταυτότητα Εμβάσματα Τηλεοπτικοί κόσμοι Το μιντιακό σύνορο Επιστροφή Νοσταλγία Και οι δύο σημαίες Η θεία από... την Ελλάδα Στείλε μια φωτογραφία! Μαζί στην τηλεφωνική γραμμή Κάνοντας το τραπέζι Παπούτσι από τον τόπο σου… Παίρνοντας ελληνικό όνομα Ποια ομάδα είσαι; Κρατώντας τις παραδόσεις Υιοθετώντας νέες παραδόσεις