Hapesirat e dallimit gjinor te emigracionit ne Evropen juglindore Studimi Programi  

Φωτογραφία
Bashkeshort me porosi nga gazeta shqiptare.

« Po qe se me bie ne pjese do te martohem me greke, une nuk e di, nuk … cfare do qe te behet, le te behet, nuk me, nuk e kam problem, nuk stepem. Vetem tia, ate. Kjo …Ne regullMe kane thene prindrit e mi. Qe do me pelqente mor djale, ku dime se cdo maresh, por te mareshnje shqiptare, te jemi mire njehere kur thone. Ne regull, me teper, u eshte bere fixim me nje fjale qe te marrnje shqiptare de dhe mire. [...] Percfarearsye? Dakort … sepse ate duan, ku ta di une te martohem me nje shqiptare. Te kuptohen brenda ne shtepi, te jete me mire, ku ta di une. Ame kupton? […] Po, kurse greket nuk, dakort. Ja keshtu shkojne me ate mendje. Κu ta di une prindrit e mi […] Se jane ne lux ku di une. Shume ne lux, more e duan cdo gje te perkryer, leke e ku di une, roba te shtrenjta. Gjithmone jashte, kafe dhe keto. Kurse shqiptaret jane me nikoqire, keshtu besojne! Mundet edhe te jene keshtu gjerat. Por pas dy tre kater a pese vjetesh mund te ndryshojne dhe dhe te behen ato shqiptaret keshtu, kjo eshte dhe ketu, te zhvillohen, ore, dakort. »

Toli (21, Shqiperia )

« Une … po, pergjithesisht do doja te jete nga Bullgaria sepse ne nje moment do te kthehem ne Bullgari, e di qe nje moment dhe se cfaredo moshe te jete, dhe dyzete te jete do te kthehem sigurisht ne Bullgari, dhe dua dhe ai te jete nga Bullgaria. Te mos jete keshtu une te jem ne Greqi, ai veteune te jem ne Bullgari dhe ai te jete ne Greqi. Me nje fjale cfare do qe te bejme te jemi bashke. Ta dime qe erdhem nga Bullgaria, te punojme ketu dhe te shkojme ne Bullgariku do te rime atje pergjithmone. Po une do te doja te jete keshtu … Sepse dua qe te iki nga Greqia ne nje kohe dhe te shkoj ne Bullgari. »

Elli (19, Bullgaria )

Martesa me vajza shqiptare...

Kultura Argetimi i te rinjve Argetimi dhe identiteti Dergimi i lekeve me poste Midia Kufijte e botes se Medias Kthimi Nostalgjia Bashke dhe midis dy flamujve Halla nga Greqia Dergo nje fotografi! Bashke ne linjen telefonike Argetimi Martesa me vajza shqiptare... Pagezimi i njerezve Me ke skuader je? Duke u bazuar ne tradite Pervetesimi i traditave te reja