Hapesirat e dallimit gjinor te emigracionit ne Evropen juglindore Studimi Programi  

Te dhena per metodat dhe per mjetet qe u perdoren gjate studimit

Te dhena mbi informatoret

Andrina

Andrina ësluteë nga Shqiperia . Ka lindur më 1965 në 'Tirana'. Erdhi për herë te parë në Greqi më 1991. Në kohlën e intervistës punon 'Pastruese'.

Ditae intervistës: 04/02/2006

Intervistruesi: Raymond Alvanos

Përmbledhja tematike: Komunikimi nderkulturor

Përmbledhje:

Intervista u be ne ndertesen e Universitetit ku ajo punon si pastruese. Andrina ka lindur ne Tirane, por prindrit e saj jane nga Saranda. Ajo ka mbaruar studimet e larta ne Universitetin e ekonomikut dhe ka punuar si ekonomiste ne nje ndermarje kur nje kusheriri i saj i propozoi te martohej me nje grek qe ai njihte. Ajo pranoi dhe me 1991 ajo u largua nga Shqiperia per nje jete me te mire ne Greqi. Sot ajo ka nje femije dhe punon si pastrese. Disa nga temat kryesore ne interviste jane vendimi i saj te emigronte, martesa e saj, periudha e pare e qendrimit ne Volo te Greqise, shoket dhe shoqeria e saj, distanca nga vendi i origjines se saj, mardheniet mes jugut dhe veriut te Shqiperise Origjina e saj vorioepirote, jeta intelektuale gjate periudhes komuniste, menyra e saj e argetimit si dhe deshira e saj per te qendruar ne Greqi.

Fragmente:
Më tepëi intervista: