Hapesirat e dallimit gjinor te emigracionit ne Evropen juglindore Studimi Programi  

Te dhena per metodat dhe per mjetet qe u perdoren gjate studimit

Te dhena mbi informatoret

Bula

Bula ësluteë nga Shqiperia . Ka lindur më 1983 në 'Permet'. Erdhi për herë te parë në Greqi më 1993. Në kohlën e intervistës punon 'Studente ne universitetin e Elbasanit'.

Ditae intervistës: 15/12/2005

Intervistruesi: Raymond Alvanos

Përmbledhja tematike: Puna

Përmbledhje:

Vula ka lindur ne Permet, babai I saj ishte nje inxinier ne Shqiperi kurse nena e saj agronome. Tani ne Greqi babai I saj punon ne ndertim kurse e jema si ndihmese shtepiake. Ne fillim erdhi I jati ne Greqi ilegalisht. Me 1993 ajo erdhi ne Greqi bashke me te jemen me vize turistike. Ajo vashdoi menjehere shkollen dhe me pas ajo pasi nuk hyri dot ne uniersitetin grek u regjistrua ne Universitetin e Elbasanit ku ajo dhe tani studion per ekonomi. Kjo eshte dhe arsyeja pse ajo udheton shpesh me te fejuarin e saj I cili gjithashtu eshte nje student ne te njejtin Universitet. Ajo nuk ka punuar asnjehere regullisht megjithate ajo ka ndihmuar prinderit e saj ne punera te ndryshme. Disa nga temat kryesore qe u diskutuan ne interviste jane: mardheniet e saj me fene, problemet raciste dhe diskriminimi qe ajo hasi ne shkolle.pjesmarja e saj aktive ne shoqaten "Iliria" ku ajo ka luajtur nje rol te rendesishem ne te. Deshira e saj eshte te gjeje pune ne zanatin e saj ose ketu ose ne Shqiperi. Ajo eshte shume e gezuar kur shkon ne Shqiperi dhe takohet me shoket, shoqet dhe te afermit e saj.

Më tepëi intervista: