Hapesirat e dallimit gjinor te emigracionit ne Evropen juglindore Studimi Programi  

Te dhena per metodat dhe per mjetet qe u perdoren gjate studimit

Te dhena mbi informatoret

Stijanka

Stijanka ësluteë nga Bullgaria . Ka lindur më 1977 në 'Sliven'. Erdhi për herë te parë në Greqi më 2003. Në kohlën e intervistës punon 'Punon ne nje kushine'.

Ditae intervistës: 15/03/2006

Intervistruesja: Alexandra Siotou

Përmbledhja tematike: Puna

Përmbledhje:

Stojanka erdhi ne Greqi para tre vjeteve. Gjate periudhes komuniste babai I saj punonte ne ushtri kurse e jema mesuese. Stoijan ka studiur ne Akademine e Fiskultures ne Sofia. Kur ajo mbaroi studimet ajo u kthye ne Slien. Ajo nuk ia arriti te punonte si gjimnaste. Keshtu ajo punoi ne nje dyqan robash. Ajo pershkruan punen e saj atje dhe sesi nuk I pelqente ajo pune. Kjo eshte dhe arsyeja pse ajo erdhi ne Greqi ku punonte dhe mamaja e saj. Ajo jep detaje te rendesishme per lidhjet e punes se trafikut si dhe praktikat e ndjekura nga angjesite e punes ne Greqi. Ajo flet per punen e saj te pare duke u kujdesur per dy femije te vegjel ne Athine si dhe per punen e dyte duke u kujdesur per nje te moshuar. Ajo flet per pagesen per kohen e saj te lire si dhe per zakonet e kishes ortodokse qe I mesoi ketu. Ajo thote se ka besuar gjithmone tek zoti, por nuk e dinte se cdo te thoshte per te besimi fetar. Ajo iku nga Athina kur takoi te fejuarin e saj qe ishte ne Volo dhe tani punon ne nje kushine te nje restoranti. Ajo eshte shume e kenaqur me pagesen, ka siguracione dhe me e rendesishmja nuk punon me e mbyllur brenda. Ajo ka ndermend te rija akoma disa vite ne Greqi te mbledhe leke dhe te kthehet me te fejuarin e saj ne Bullgari ku ata deshirojne te ngrene biznesin e tyre.

Fragmente:
Më tepëi intervista: