Hapesirat e dallimit gjinor te emigracionit ne Evropen juglindore Studimi Programi  

Te dhena per metodat dhe per mjetet qe u perdoren gjate studimit

Te dhena mbi informatoret

Kostas

Kostas ësluteë nga Shqiperia . Ka lindur më 1971 në 'Tropoja'. Erdhi për herë te parë në Greqi më 1991. Në kohlën e intervistës punon 'Pronar I nje suflaxhidhiko'.

Ditae intervistës: 01/06/2005

Intervistruesja: Alexandra Siotou

Përmbledhja tematike: Puna

Përmbledhje:

Intervista u be ne ambjentet e Universitetit dhe hyn ne katigorine e mardhenieve ne pune. Kosta ka lindur me 1971ne Bajramcur, afer Tropojes. Ne moshen 18 vjec shkoi ne Tirane me studime per dramaturgji. Nuk I mbaroi studimet se ne vitin e trete te shkolles ai vendosi te shkoje ne Greqi, I nisur me teper per arsye ekonomike. Ai pershkruan me imtesi rugen plot aventura per ne Greqi. Ne fillim u vendos ne Kanalia nje fshat afer Volosit ku punonte ne bujqesi. Ia arriti te grumbulloje nje fare shume te hollash dhe te sjelle gruan e tij ne Greqi. Ata punuan te dy se bashku per nje fare kohe ne nje restorant ne Keramidhi. Me pas nje grek I cili ishte nje simpatisant i Enver Hoxhes ndihmoi gruan e tij te punonte ne nje spital privat ne Volo. Si perfundim ata u vendosen ne nje Volo ku Kosta punon ne nje picari per kater vjet dhe ne nje fast– food per shtate vjet. Tani ai ka nje suflaxhidhiko te tijen ne Volo. Ai pershkruan veshtiresite per te hapur dyqanin e tij si me burokracine ashtu dhe me racismin qe ai hasi. Ai pershkruan incidentet qe ndodhen ne ndeshjen e futbollit Shqiperi– Greqi si dhe si dhe pervojen e tij persone ne lidhje me ate. Flet per sistemin e kaluar komunist. Nuk beson ne asnje fe por shkon ne kishe si dhe ka vaftisur femijet e tij. Flet per Kanunun dhe per musiken shqiptare. Ndehet shqiptar per nuk ka nderment te kthehet ne Shqiperi.

Fragmente:
Më tepëi intervista: