Hapesirat e dallimit gjinor te emigracionit ne Evropen juglindore Studimi Programi  

Te dhena per metodat dhe per mjetet qe u perdoren gjate studimit

Te dhena mbi informatoret

Petar

Petar ësluteë nga Bullgaria . Ka lindur më 1956 në 'Malo Kounare (Plovdiv)'. Erdhi për herë te parë në Greqi më 1998. Në kohlën e intervistës punon 'Drupunues'.

Ditae intervistës: 15/09/2005

Intervistruesja: Alexandra Siotou

Përmbledhja tematike: Kultura historike

Përmbledhje:

Ne Bullgari babai I Petar kishte nje dyqan hekuri ku punonte dhe mamaja e tij Babai I tij ishte komunist. Petar ka mendim poziti per periudhen komuniste te cilen e krahason me situaten e tanishme ne Bullgari. Per kater vjet ai studjoi per karpentier. Per 14 vjet ai punoi si karpentier ne nje fabrike ne fshatin e tij. Ai u martua ne moshen 19 vjece dhe ka dy femije. Por me 1992 ai u divorcua. Gjate periudhes komuniste ai punoi ne Bullgari, ne Rusi, ne Hungari dhe ne Jugosllai. Kur ai u kthye ne Bullgari ai hapi kafenion e tij dhe gjithashtu punonte si shites akulloresh dhe importues. Megjithate ai hasi shume veshtiresi dhe probleme dhe ndaj vendosi te emigroje ne Greqi Pas kater here perpjekjesh per te kapercyer kufijte ai me ne fund ia arriti qe te hynte ilegalisht ne Greqi me 1988. Ne fillim ai erdhi ne Volo ku banonte shoqja e tij dhe me pas ai u vendos ne nje fshat te afert ne Gaxhea ku ai punonte per nje karpantier. Qe nga 2000 ai ka dokumenta te regullta dhe punon I regullt dhe jeton me djalin e tij ne Volo. Ai punon drupunues, dhe ai preferon te kete punen e tij se sa te punoje per te tjeret me pagese ditore. Deshiron te kthehet ne Bullgari por ne fillim deshiron te mbledhe disa leke ne menyre qe te ndihmoje te birin e tij per nje te ardhme me temire. Nese ai gjen nje grua qe martohet ai e ka ne plan te rije ne Greqi sepse martesa eshte shume e rendesishme per te.

Më tepëi intervista: