Hapesirat e dallimit gjinor te emigracionit ne Evropen juglindore Studimi Programi  

Te dhena per metodat dhe per mjetet qe u perdoren gjate studimit

Te dhena mbi informatoret

Ilia

Ilia ësluteë nga Shqiperia . Ka lindur më 1982 në 'Librest (Pogradets'. Erdhi për herë te parë në Greqi më 1996. Në kohlën e intervistës punon 'Punetor ne ndertim'.

Ditae intervistës: 24/06/2005

Intervistruesja: Lambrini Styliou

Përmbledhja tematike: Puna

Përmbledhje:

Intervista u be ne Universitet. Familja e tij perbehet prej 7 vetesh. Ilia vjen per here te pare vetem ne Greqi, ne nje kohe kur eshte akoma nxenes shkolle. Rri vetem gjithe periudhen e beharit dhe me pas kthehet ne Shqiperi. Pas gjashte muajsh kthehet pergjithmone tashme ne Greqi. Vjen menjehere ne Volo dhe konkretisht ne Zagora, ku ndodhet nje kusheriri I tij. Nuk eshte I martuar dhe sot banon ne Volo dhe bashkejeton me nje kusheririn e tij. Ka ndruar shume pune por kryesisht meret me pune ndertimi, tani per tani kryeson brigada punetoresh per ndertimin e nje klinike. Temat kryesore te intervistes jane: Vendimi per te ikur nga Shqiperia dhe qendrimi I familjes se tij. Ruga per ne Greqi si nje peripeci dhe ndjenjat e ndryshme qe perjetoi. Periudha e pare ne Zagora dhe pervoja e pare e punes. Vendimi per tu pagezuar. Mardheniet e tij me familjen e tij pas ne Shqiperi dhe ndjenjat e largimit shpirteror. Mendimet e tij per punen dhe planet e tij per te ardhmen. Mendimet e tij per greket shqiptaret si dhe per Shqiptaret ne Greqi dhe shqiptaret ne Shqiperi, shoqeria e tij si dhe menyra e argetimit.

Fragmente:
Më tepëi intervista: