Hapesirat e dallimit gjinor te emigracionit ne Evropen juglindore Studimi Programi  

Te dhena per metodat dhe per mjetet qe u perdoren gjate studimit

Te dhena mbi informatoret

Fatmir

Fatmir ësluteë nga Shqiperia . Ka lindur më 1973 në 'Erseka'. Erdhi për herë te parë në Greqi më 1990. Në kohlën e intervistës punon 'Pune ndertimi'.

Ditae intervistës: 23/01/2006

Intervistruesja: Pothiti Hatzaroula

Përmbledhja tematike: Puna

Përmbledhje:

Fatmiri erdhi ne Greqi me kembe. Udhetimimi I tij ishte 11 dite. Ai banon ne Volo me prindrit e tij dhe me familjen e vellait te tij. Ai sapo eshte martuar me nje vajze nga Shqiperia dhe po planifikon ardhjen e saj ketu ne Greqi. Disa nga temat qe permban interista e tij jane: vendimi dhe motivet per te emigruar ne Greqi, frika dhe veshtiresite qe hasi gjate udhetimit, kushtet e keqija si dhe kujtimet e hidhura ne ceshtjen e punes para se te bente dokumentat, frika e ndjekjes nga Greqia, ndryshimet midis grekerve dhe shqiptareve, si radio dhe televizioni si dhe shtypi ndryshojne opinionin e publikut per emigrantet, mardheniet gjinore dhe martesa, krenaria, si dhe sa pergjegjesi qe ndjen se ka ne lidhje me perkujdesjen e prindere.

Fragmente:
Më tepëi intervista: