Hapesirat e dallimit gjinor te emigracionit ne Evropen juglindore Studimi Programi  

Te dhena per metodat dhe per mjetet qe u perdoren gjate studimit

Te dhena mbi informatoret

Konstandina

Konstandina ësluteë nga Shqiperia . Ka lindur më 1961 në 'Vasmi (Korçe)'. Erdhi për herë te parë në Greqi më 1996. Në kohlën e intervistës punon 'Punetore ne serra'.

Ditae intervistës: 02/05/2006

Intervistruesja: Alexandra Siotou

Përmbledhja tematike: Puna

Përmbledhje:

Kostandina eshte 45 jecedhe eshte nga nje fshat afer Korces. Ndodhet ne Greqi ketu dhe 10 vjet bashke me burrin edhe femijet. Intervista u be ne shtepine e saj dhe hyn ne tematiken e punes. Temat qe u diskutuan ne interviste jane: e kaluara familjare ne shqiperi, gjendja ekonomike, mardheniet gjinore, martesa e saj. Me tej ajo permend jeten ne Greqi, pagesimin e femilje dhe si ky fakt ndryshoi qendrimin e vendasve ndaj tyre. Ajo flet per punen e saj per mardheniet e saj me pronaret dhe me punetorewt e tjere. Ne fund flet per lidhjet familjare dhe se si ato ndikuan ne jeten e saj te perditshme dhe ne jeten e saj ne pergjithesi.

Më tepëi intervista: