Hapesirat e dallimit gjinor te emigracionit ne Evropen juglindore Studimi Programi  

Te dhena per metodat dhe per mjetet qe u perdoren gjate studimit

Te dhena mbi informatoret

Djana

Djana ësluteë nga Shqiperia . Ka lindur më 1976 në 'Shkrapar'. Erdhi për herë te parë në Greqi më 2000. Në kohlën e intervistës punon 'Pastruese ndihmes shtepiake'.

Ditae intervistës: 01/04/2005

Intervistruesja: Lambrini Styliou

Përmbledhja tematike: Puna

Përmbledhje:

Intervista u shvillua ne nje kafeterie te Volosit. Diana eshte e martuar dhe ka nje vajse te vogel. Ajo jeton bashke me vjerren dhe vjerrin. Dhe vjerrin me kunatin dhe gruan e tij ne nje shtepi te vjeter. Disa nga temat me kryesore te intervistet jane: vitet e veshtira te feminise dhe te adoleshences se saj per shkak se nena i kish vdekur dhe duhej ajo te luante rolin e saj, mendimi i saj per periudhen komuniste. Per martesen dhe vendimin e saj te martohej, per emigrimin e saj ne Greqi dhe per veshtiresite e periudhes se pare, problemete ne Mardheniet e saj bashkortore, roli qe luan vjerra, mardheniet e saj me punen dhe me pronaret ku punon si e shikon te ardhmen dhe mardheniet me Shqiperine.

Fragmente:
Më tepëi intervista: