Hapesirat e dallimit gjinor te emigracionit ne Evropen juglindore Studimi Programi  

Te dhena per metodat dhe per mjetet qe u perdoren gjate studimit

Te dhena mbi informatoret

Artemis

Artemis ësluteë nga Shqiperia . Ka lindur më 1942 në 'Koutsova (Berat)'. Erdhi për herë te parë në Greqi më 1988. Në kohlën e intervistës punon 'Mekanik ne nje fabrike'.

Ditae intervistës: 02/10/2005

Intervistruesja: Alexandra Siotou

Përmbledhja tematike: Kultura historike

Përmbledhje:

Intervista u be me 02/10/2005 ne shtepine e tij reth historise se kultures. Artemi ka lindur me 1942 ne Kuove te Shqiperise. Atje punonte ne ndermarje te ndryshme. Emigroi ne Greqi per here te pare me 1989 bashke me femijet e tij per nje jete me te mire. Jeton ne Volo ketu dhe 10 vjet dhe sot punon ne nje fabrike. E gjithe familja e tij ndodhet ne Volo. Temat me kryesore ne interviste jane: udheheqjen komuniste, sistemin arsimor ne periudhen e Hoxhes, per rolin bure-grua ne familje, per jeten shoqerore ne Shqiperi, mardheniet e tij me fene dhe besimin fetar, per martesen e tij, per endimin e tij per te emigruar, per periudhen e pare te qendrimit ne Greqi, per punet e para qe ka bere, per opinionin qe kane ata per gregrit. Permend te miat dhe te keqijat e regjimit te Hoxhes, krahason jeten e Shqiperise me ate te Greqise, permend endrat dhe deshirat qe ka ai per femijet e tij.

Më tepëi intervista: