Hapesirat e dallimit gjinor te emigracionit ne Evropen juglindore Studimi Programi  

Te dhena per metodat dhe per mjetet qe u perdoren gjate studimit

Te dhena mbi informatoret

Hara

Hara ësluteë nga Shqiperia . Ka lindur më 1980 në 'Maliq'. Erdhi për herë te parë në Greqi më 1997. Në kohlën e intervistës punon 'Ndihmese infermiere'.

Ditae intervistës: 12/03/2006

Intervistruesja: Lambrini Styliou

Përmbledhja tematike: Puna

Përmbledhje:

Intervista u be ne shtepine e saj. Familja e Harase ka 4 veta. Kohet e fundit ajo jeteon me prindrit e saj si dhe me te vellane. Ajo ka ndjekur nje shkolle per infermiere dhe tani punon si ndihmese infermiere. Disa nga temat kryesore qe u diskutuan jane: pagesimi i saj si dhe lidhjet qe ka ajo me fene, fakti qe mamaja e saj erdhi erdhi ne Greqi e para dhe pervoja e saj gjate qendrimit vetem ne Shqiperi, pervoja e saj nga ngjarjet qe ndodhen me 1997, pervoja e saj gjate punes se pare ne Greqi si nje ndihmese shtepiake, disa incidente raciste qe ajo I hasi ne shkolle, puna e tanishme si dhe lidhjet e saj me koleget e punes dhe me pacientet, martesa dhe mardheniet gjinore, krahasimi I jetes shoqerore dhe I mentalitetit ne Shqiperi.

Më tepëi intervista: