Hapesirat e dallimit gjinor te emigracionit ne Evropen juglindore Studimi Programi  

Te dhena per metodat dhe per mjetet qe u perdoren gjate studimit

Te dhena mbi informatoret

Grigori

Grigori ësluteë nga Shqiperia . Ka lindur më 1983 në 'Valdes (Shkoder)'. Erdhi për herë te parë në Greqi më 1998. Në kohlën e intervistës punon 'Ndertim'.

Ditae intervistës: 01/04/2006

Intervistruesi: Raymond Alvanos

Përmbledhja tematike: Kultura historike

Përmbledhje:

Grigori u rrit ne nje familje te madhe patriarkalene nje fshat ne veri te Shqiperise. Ka nje moter e cila banon ne Shqiperi ku kujdeset dhe per prinderit. Familja e tij ka shume toka, kryesisht vreshta te cilat ishin marre nga qeveria e Hoxhes dhe iu kthyen pas 1990. Erdhi ne Greqi ne moshen 14 vjec, vetem pa prindrit. Ai vendosi te largohej pasi gjithe shoket e tij kishin ikur si dhe donte te shpetonte nga kontrolli i familjes patriarkale. Ne fillim punoi ne fushat e Lehonjes, por qe nga 2001 ai po punon i ligjshem ne ndertim ne Volo. Ai po vashdon shkollen e nates. Ai banon me kunatin dhe me pagesuesine etij. Familja e tij eshte katolike. Ai u vaftis ne nje kishe katolike para se te vinte ne Greqi. Ai e konsideron besimin fetar si dicka te rendesishme ne jeten e tij. Disa nga temat me te rendesishme ne ne intervisten e tij jane kanuni i Leke Dugagjinit ne Shqiperine e veriut, crregullimet ne vitin 1997 ne Shqiperi, raste te dallimit racial, incidentet ne ndeshjen e futbollit Greqi-Shqiperi si dhe mendimi i tij mbi mardheniet e sekteve te ndryshem.

Fragmente:
Më tepëi intervista: