Hapesirat e dallimit gjinor te emigracionit ne Evropen juglindore Studimi Programi  

Te dhena per metodat dhe per mjetet qe u perdoren gjate studimit

Te dhena mbi informatoret

Stavros

Stavros ësluteë nga Shqiperia . Ka lindur më 1960 në 'Agioi Saranda'. Erdhi për herë te parë në Greqi më 1995. Në kohlën e intervistës punon 'Ndertim'.

Ditae intervistës: 31/01/2005

Intervistruesja: Pothiti Hatzaroula

Përmbledhja tematike: Puna

Përmbledhje:

Stavros eshte I martuar dhe ka dy femije. Ne Shqiperi ka ndjekur nje shkolle per pyjet dhe ka punuar si punetor pyjesh. Kur erdhi ne Greqi ai menjehere shkoi ne Egjio ne Pelopones, ne disa shoke te tij. Ai ne fillim punoi ne shtypjen e ullinjve, dhe me vone punoi ne pune bujqesore. Gjithashtu punoi si ndihmes bojaxhi dhe si kamarier. Pas kater vjetesh bashkepunoi me te vellane dhe me dy bashkatdhetare dhe ngriten brigaden e tyre. Kur erdhi dhe gruaja e tij ne Greqi ata vendosen te shkojne ne Volo, ku banonte vellai i tij. Ne olo ai menjehere gjeti pune ne ndertim pa permendur faktin qe eshte shqiptar. Ai eshte akoma ne te njejten puneedhe dita sot. Ai eshte shume i kenaqur dhe eshte bere shok me pronarin, i cili ka fituar besimin tek ai. Atij do ti pelqente shume te shkonte te jetonte ne Amerike sepse me ato qe thote motra e tij ecila jeton atje te ardhurat dhe kushtet e jeteses jane me te mira. Temat me kryesore te intervistet jane: Familja e tij ne Shqiperi, mendimi i tij per udheheqesin Hoxha dhe per kushtet e jeteses gjate asaj periudhe, mardheniet midis popullit shqiptar dhe grek, mendimi I tij per politiken e emigracionit, mendimi I tij per mardheniet shoqerore, shoket e tij per femijet e tij dhe per brein e dyte te emigranteve.

Fragmente:
Më tepëi intervista: