Hapesirat e dallimit gjinor te emigracionit ne Evropen juglindore Studimi Programi  

Te dhena per metodat dhe per mjetet qe u perdoren gjate studimit

Te dhena mbi informatoret

Elena

Elena ësluteë nga Bullgaria . Ka lindur më 1946 në 'Gabrovo'. Erdhi për herë te parë në Greqi më 2003. Në kohlën e intervistës punon 'Ndihmes shtepiake e brendshme 24 Ore'.

Ditae intervistës: 29/07/2005

Intervistruesja: Lambrini Styliou

Përmbledhja tematike: Puna

Përmbledhje:

Intervista u be ne ambjentet e Universitetit. Eleni eshte e martuar dhe ka dy femije. Ne Bullgari punonte si mesuese por perderisa doli ne pension vendosi te vije ne Greqi. Ajo nuk e ka familjen ketu dhe punon brenda ne nje shtepi ku mban nje grua te moshuar Eleni nuk ka leje qendrimi dhe pune prandaj ajo ska pasur mundesi te shkoje ne Bullgari qe kur ka ardhur. Temat kryesore ne interviste kane te bejne me kritiken e saj te hapur per periudhen e komunizmit dhe ideologjine e tij, per pervojen e hidhur te saj dhe te familjes se saj nga partia, mardheniet me burin e saj, punen e saj si mesuese, rruga qe ka bere per te ardhur ne Greqi, pervoja e saj neper shtepite ku ajo ka punuar dhe punon duke u kujdesur per te moshuarit.

Fragmente:
Më tepëi intervista: