Hapesirat e dallimit gjinor te emigracionit ne Evropen juglindore Studimi Programi  

Te dhena per metodat dhe per mjetet qe u perdoren gjate studimit

Te dhena mbi informatoret

Lefteri

Lefteri ësluteë nga Shqiperia . Ka lindur më 1981 në 'Grams'. Erdhi për herë te parë në Greqi më 1999. Në kohlën e intervistës punon 'Punon ne nje brigade pastrim fabrikash'.

Ditae intervistës: 11/09/2005

Intervistruesja: Alexandra Siotou

Përmbledhja tematike: Puna

Përmbledhje:

Interista u be ne universitet. Lefteri erdhi ne Greqi me 1999 me qellim qe te punonte te beje leke dhe me pas te kthehet ne Shqiperi. Ai ne fillim arriti ne jug te Greqise ne Veria. Me pas ai shkoi ne Almiro ku ai banoi per tre vjet duke punuar ne bujqesi. Tani ai banon ne Volo dhe eshte nje nenpunes ne nje ndermarje pastrimi. Ai banon me nje kusheririn e tij ne nje shtepi me qira. Ai ka dhe greke dhe shoke shqiptare. Ai eshte nje musliman si dhe shume njeres te tjere nga Gramshi nga ai e ka prejardhjen. Por ai nuk eshte shume I interesuar ne besimin fetar. Ai deshiron te martohet dhe te kete dhe femije. Gjate interistes ai flet reth familjes s etij, punes dhe mardhenieve me me pronaret dhe me punetoret e tjere, marteses, martesave me mbleseri si dhe virgjerise, mardhenieve gjinore si dhe situates politikesi ne Greqi dhe ne Shqiperi.

Më tepëi intervista: