Hapesirat e dallimit gjinor te emigracionit ne Evropen juglindore Studimi Programi  

Te dhena per metodat dhe per mjetet qe u perdoren gjate studimit

Te dhena mbi informatoret

Manoli

Manoli ësluteë nga Bullgaria . Ka lindur më 1983 në 'Burgas'. Erdhi për herë te parë në Greqi më 1997. Në kohlën e intervistës punon 'Punetor ne nje fabrike fabrikim metalik'.

Ditae intervistës: 25/02/2006

Intervistruesja: Lambrini Styliou

Përmbledhja tematike: Puna

Përmbledhje:

Intervista u krye ne Universitet. Manoli erdhi ne Greqi me vellain e tij, kurse babai I tij kishte ardhur me 1992 dhe nena e tij me 1994. Sot prindrit e tij jane te divorcuar. Manoli rri vetem ne Larisa ku atje dhe punon. Vjen shume shpesh ne Volo dhe rri tek shtepia e se jemes. Temat kryesore te intervistes jane: puna dhe arsimimi I prinderve te tij, faktoret kryesore te emigracionit ne Greqi, ruga per ne Greqi, mbresat e para te mbritjes ne Greqi, si takimi I tij me babane pas 5 vjetesh, menyren e trajtimit te grekerve ndaj tij, pervoja epare ne lidhje me punen kur ndihmonte te jatin ne punet bujqesore si dhe lidhja me burrerine e tij, punet qe pasuan, si e shikon veten e tij ne lidhje me koleget e tij, pershtypjet dhe mbresat qe kane grekrit per Bullgaret dhe Bullgaret, ceshja e gjuhes dhe e komunikimit. Mardheniet dhe mendimet e tij per vendlindjen e tij, per grekrit, greket dhe per bashkatdhetaret e tij, per shoqerine dhe per martesen.

Më tepëi intervista: