Hapesirat e dallimit gjinor te emigracionit ne Evropen juglindore Studimi Programi  

Te dhena per metodat dhe per mjetet qe u perdoren gjate studimit

Te dhena mbi informatoret

Andrea

Andrea ësluteë nga Shqiperia . Ka lindur më 1954 në 'Tirana'. Erdhi për herë te parë në Greqi më 1994. Në kohlën e intervistës punon 'I pa pune'.

Ditae intervistës: 14/04/2005

Intervistruesja: Lambrini Styliou

Përmbledhja tematike: Kultura historike

Përmbledhje:

Interista u be ne shtepine e Andreas. Ai eshte I martuar dhe ka dy femije. Ai ka mbaruar studimet per mjekesi dhe ne Shqiperi ka punuar si mjek. Kur erdhi per here te pare ne Greqi ai u vendos ne Athine. Nje vit me pas ai vendosi te vije ne Volo. Deri tani ai ka punur si mjek nate ne nje klinike private. Disa kohe para interistes ai ishte I papune. Ai nuk po kerkon per tjeter pune pasi ai do qe te kthehet ne Shqiperi. Disa nga temat kryesore te intervistes jane: historia e familjes se tij, periudha komuniste si dhe kritika e Andreas per regjimin e atehershem, periudha e pare e qendrimit te tij ne Greqi, puna ne Greqi si dhe racizmi qe ai ka hasur per shkak te kombesise, incidentet diskriminale si dhe vendimi I tij per tu kthyer ne Shqiperisi dhe arsyet per kete.

Fragmente:
Më tepëi intervista: