Hapesirat e dallimit gjinor te emigracionit ne Evropen juglindore Studimi Programi  

Te dhena per metodat dhe per mjetet qe u perdoren gjate studimit

Te dhena mbi informatoret

Besi

Besi ësluteë nga Shqiperia . Ka lindur më 1977 në 'Tirana'. Erdhi për herë te parë në Greqi më 1999. Në kohlën e intervistës punon 'Punetor me bojra baji'.

Ditae intervistës: 04/07/2005

Intervistruesja: Pothiti Hatzaroula

Përmbledhja tematike: Puna

Përmbledhje:

Besi eshte nga Tirana dhe ai eshte 28vjec. Ne Shqiperi ai ndoqi nje shkolle muzike por ai nuk arriti ta mbaroje ate. Prindrit e tij kishin nje dyqan embelsirash ne qender te Tiranes, por pas renies se komunismit ata duhet ta shisnin ate per shume arsye. Ata I futen leket ne te ashtequajturen skemat piramidale dhe keshtu ata i humben te gjitha keto. Ai erdhi ne Greqi vetem te shihte vendin meqe ketu jetonte motra e tij. Ai kryesisht punon ne ndertim por ai nuk e pelqen kete pune. Ai gjithashtu jetoi per nje periudhe ne Athine, ku ai punonte si muzikant ne nje klab nate ashtu si dhe ne ndertim. Tani ai eshte nje bojaxhi dhe ne mbremje ai vashdon nje shkolle teknike. Deshira e tij eshte te mbaroje studimet dhe te punoje si nje musikant. Ai ska nderment te kthehet ne Shqiperi. Ai deshiron te martohet dhe te kete nje familje. Gjithashtu ai nuk deshiron te martohet me greke. Disa nga temat me kryesore te intervistes se tij jane familja dhe mardheniet gjinore, ngjarjet me 1997ne Shqiperi qe ndodhen kur ai ishte ne ushtri, periudha komuniste, ndjenja e izolimit shoqeror si dhe besimi fetar.

Fragmente:
Më tepëi intervista: