Hapesirat e dallimit gjinor te emigracionit ne Evropen juglindore Studimi Programi  

Te dhena per metodat dhe per mjetet qe u perdoren gjate studimit

Te dhena mbi informatoret

Zoi

Zoi ësluteë nga Shqiperia . Ka lindur më 1959 në 'Shkoder'. Erdhi për herë te parë në Greqi më 1995. Në kohlën e intervistës punon 'Ndihmes shtepiake e brendshme'.

Ditae intervistës: 17/03/2005

Intervistruesja: Pothiti Hatzaroula

Përmbledhja tematike: Puna

Përmbledhje:

Interista u be ne shtepine e nje shoqeje te perbashket. Kur Zoija ishte e vogel ajo u transferua ne Tirane me familjen. Familja e saj ka tete pjestare. Zoia eshte e martuar dhe ka nje djale, i ili eshte 14 jec. Ajo erdhi ne Greqi per shkak te te thenave te sojit te burrit te saj pasi ai u semur rende. Ne fillim ajo e la vajzen e saj me vjerren ne Shqiperi dhe pas tete muajve e morri te banoje bashke me te ne Athine ne shtepine ku punon dhe dita sot. Disa nga temat kryesore qe u diskutuan ne interviste jane: ardhja per here te pare ne Greqi ne nje shtepi qe flisnin arvanitika, udhetimi i dyte drejt Greqise me aeroplan dhe arestimi i saj nga policia, pervoja e punes ne nje familje qe e ka punesuar mbi 10 vjet dhe ku ajo banon me familjen e saj, nostalgjia per Shqiperine, planet per te ardhmen e vajzes se saj.

Më tepëi intervista: