Hapesirat e dallimit gjinor te emigracionit ne Evropen juglindore Studimi Programi  

Te dhena per metodat dhe per mjetet qe u perdoren gjate studimit

Te dhena mbi informatoret

Athina

Athina ësluteë nga Shqiperia . Ka lindur më 1985 në 'Tirana'. Erdhi për herë te parë në Greqi më 1990. Në kohlën e intervistës punon 'Shitese ne nje dyqan robash'.

Ditae intervistës: 01/06/2005

Intervistruesja: Lambrini Styliou

Përmbledhja tematike: Kultura historike

Përmbledhje:

Intervista u be ne ndertesen e Universitetit. Athinaja erdhi ne Greqi me kembe bashke me familjen e saj ne moshen 5vjece. Prindrit e saj pothuajse jane te ndare. Ka ndjekur shkollen deri ne vitin e dyte ne gjimnaz dhe e ka lene me tej shkollen. Temat me kryesore ne intervisten e saj jane. Kujtime dhe mbresa nga Shqiperia, nga Enver Hoxha dhe periudha komuniste vecanerisht nga fjalet dhe refimet e prinderve, te aferme dhe shokeve. Udhetimi I pare dhe ndeshja e pare me ligjin dhe me vendasit. Periudha e pare e qendrimit ne nje fshat afer Janines. Disa incidente raciste me bashkemoshataret e saj ne femini. Pervoja e saj ne shkollen greke dhe lendet mesimore. Mardheniet e saj me Shqiperine si dhe ikona qe ka ajo per te. Prindrit shqiptare, vajzat shqiptare si dhe kontrolli shoqeror.

Më tepëi intervista: