Hapesirat e dallimit gjinor te emigracionit ne Evropen juglindore Studimi Programi  

Te dhena per metodat dhe per mjetet qe u perdoren gjate studimit

Te dhena mbi informatoret

Altin

Altin ësluteë nga Shqiperia . Ka lindur më 1981 në 'Curri'. Erdhi për herë te parë në Greqi më 1999. Në kohlën e intervistës punon 'Nxenes ne shkolle nate ndertues'.

Ditae intervistës: 18/12/2005

Intervistruesi: Raymond Alvanos

Përmbledhja tematike: Kultura historike

Përmbledhje:

Altini ka shtate velleser dhe motra. Familja e tij ka vreshtari ne Shqiperi dhe meren me prodhimin e vererave. Kur ai vendosi te vije ne Greqi ai ishte student. Ai vendosi vete te emigroje ne menyre qe te ndihmonte familjen nga ana ekonomike dhe per nje jete me te mire. Ai i kaloi kufijte me kembe me shtate shqiptare te tjere. Ai u vendos ne Volo, ku banonte dhe i vellai i cili kishte ardhur me pare. Ai pershkruan veshtiresite e udhetimit, si dhe friken dhe veshtiresite qe ai hasi gjate ruges. Vellai e ndihmoi qe ai te gjente nje pune ne nje hotel restorant ne Horefto. Ai pershkruan punen si dhe problemet qe ai hasi periudhen e pare si dhe veshtiresite e gjuhes. Me vone ai vendosi te kthehej ne Volo ku mesoi dhe zanatin e arpantierit ku sot punon ne ndertim. Ai vashdon dhe shkollen e nates.Ai ka shume shoke greke dhe shqiptare, dhe del shpesh me ta. Rrefimi I tij per incidentet e 1997 jane shume interesante. Ai gjithashtu pershkruan dhe incidentet gjate ndeshjes se futbollit shqiperi– greqi me 1994. Qe nga 2001 ai ka punuar I ligjesuar dhe ai shkon per visite ne Shqiperi dy me tre here ne vit. Ai akoma nuk ka vendosur nese do te qendroje ne Greqi apo do te kthehet ne Shqiperi.

Më tepëi intervista: