Hapesirat e dallimit gjinor te emigracionit ne Evropen juglindore Studimi Programi  

Te dhena per metodat dhe per mjetet qe u perdoren gjate studimit

Te dhena mbi informatoret

Atli

Atli ësluteë nga Shqiperia . Ka lindur më 1959 në 'Tropoja'. Erdhi për herë te parë në Greqi më 2001. Në kohlën e intervistës punon 'Puntor'.

Ditae intervistës: 27/06/2004

Intervistruesja: Penelope Papailias

Përmbledhja tematike: Komunikimi nderkulturor

Përmbledhje:

Intervista u shvillua ne shtepine e tij ne Nea Jonia. Atli ka studiur pedagigji dhe psikologji. Ne Shqiperi ai ka punuar mesues dhe banonte ne Lushnje. Me 2001 ai erdhi me kembe ne Greqi. Gjate kesaj periudhe ai ka punuar ne fillim tek hekurat dhe me pas ne punimet Olimpike, konkretisht ne punimet periferike te Volosit. Ketu ne Greqi tani jeton bashke me gruan e tij. Temat kryesore qe permban intervista jane: komunikimi me te afermit ne Shqiperi, programi televisiv ne kohen e komunizmitsi dhe ceshtja e sportisteve shqiptare ne Greqi. Ndjekja e programeve televizive me satelit pervoja e punes se tij deshira e tij te kthehet ne Shqiperi dhe te vendosen familjarisht ne Tirane per te jetuar.

Më tepëi intervista: