Hapesirat e dallimit gjinor te emigracionit ne Evropen juglindore Studimi Programi  

Te dhena per metodat dhe per mjetet qe u perdoren gjate studimit

Te dhena mbi informatoret

Agron

Agron ësluteë nga Shqiperia . Ka lindur më 1975 në 'Fier'. Erdhi për herë te parë në Greqi më 1991. Në kohlën e intervistës punon 'Pergjegjes ne nje taverne'.

Ditae intervistës: 13/04/2005

Intervistruesja: Lambrini Styliou

Përmbledhja tematike: Puna

Përmbledhje:

Agroni enderonte te ronte I lire qe kur ishte ne moshe me te vogel. Kjo eshte dhe aresyeja pse ai ka tentuar te largohet shpesh here nga familja e tij. Me 1991 ai erdhi ne Greqi per here te pare. Heren e dyte qe ai erdhi ne Greqi policia e kapi dhe ai ka qendruar ne kampin e emigranteve te paligjshem ne Igumenice. Ai u kthye ne Shqiperi dhe pas pak kohe ai vendosi te vije ne Greqi per heren e trete. Kete here ai erdhi ne Greqi me disa shoke qe kishin viza. Ai ndryshoi emrin dhe erdhi ne Volo ku disa te njohurit e tij banonin. Ai ka ndryshuar shume pune dhe vende banimi. Per 11 vjetet e fundit ai banon ne Volo ku ai punon ne nje restorant. Qe nga 1998 ai punon me ensima dhe me dokumenta te ligjshme. Agroni ben me teper shoqeri me greke. Ai eshte I fejuardhe e ka ne plan te martohet me nje vajze shqiptare te cilen e njohu nga vellai I tij. Ai enderon te roje e te punoje ne vende te ndryshme. Ai nuk deshiron te kthehet ne Shqiperi. Gjate intervistes disa tema interesante qe u trajtuan jane: sistemi komunist dhe besimi fetar.

Më tepëi intervista: