Hapesirat e dallimit gjinor te emigracionit ne Evropen juglindore Studimi Programi  

Te dhena per metodat dhe per mjetet qe u perdoren gjate studimit

Te dhena mbi informatoret

Dhimos

Dhimos ësluteë nga Shqiperia . Ka lindur më 1960 në 'Dibra'. Erdhi për herë te parë në Greqi më 1995. Në kohlën e intervistës punon 'Puntor I Perkohishem'.

Ditae intervistës: 26/05/2006

Intervistruesi: Raymond Alvanos

Përmbledhja tematike: Kultura historike

Përmbledhje:

Dhimua lindi me 1960 ne Diber te Tropojes, ne veri te Shqiperise. Mbaroi gjimnazin e pergjithshem dhe me pas ndoqi nje shkolle per teknik ndertimi. Ne Shqiperi ka punuar si punetor ne ndermarje te ndryshme. Vendosi te vije emigrant ne Greqi me 1995 per arsye ekonomike, duke lene nga pas gruan dhe femijet. Ne fillim punoi si argat ne bujqesi dhe me vone zuri pune ne nje ndermarje mermeri. Sot punon perkohesisht per arsye shendetesore. Djali I tij erdhi ne Greqi dhe e zevendesoi ne punen e tij. Opinioni I tij per mardheniet mes dy gjinive jane konservatore, meqenese ai mendon se gruaja duhet te jete e virgjer naten e pare te marteses. Mendon se do te kete nje jete te mire ne Shqiperi ngaqe atje gjerat kane ndryshuar shume per me se miri. Temat kryesore qe diskutohen ne interviste jane vleresimi pozitiv I se kaluares komuniste, pjesmarrja e tij ne manifestime te rinise komuniste, arsyet e emigracionit, veshtiresite qe hasi gjate ruges per ne Greqi, mendimi I tij per mardheniet gjinore dhe per rolin e dy gjinive, kunderveniet me djalin e tij I cili emigroi dhe ai ne Greqi para nje viti, deshira e tij per tu kthyer ne Shqiperi, procesi I ligjesimit te emigranteve.

Më tepëi intervista: