Hapesirat e dallimit gjinor te emigracionit ne Evropen juglindore Studimi Programi  

Te dhena per metodat dhe per mjetet qe u perdoren gjate studimit

Te dhena mbi informatoret

Dajana

Dajana ësluteë nga Bullgaria . Ka lindur më 1980 në 'Malo Kounare (Plovdiv)'. Erdhi për herë te parë në Greqi më 2003. Në kohlën e intervistës punon 'Pune nate ne bar -kafe'.

Ditae intervistës: 10/04/2006

Intervistruesja: Alexandra Siotou

Përmbledhja tematike: Puna

Përmbledhje:

Daiana eshte nga nje fshat afer Plodi. Ajo ka dy vellezer. Tani prindrit e saj merren me ritjen e karpuzit, por gjate periudhes komuniste babai I saj punonte ne ndertim kurse e jema ishte pastruese ne bashki. Daiana beson se pas renies se komunismit situata ekonomike ne Bullgari u keqesua dhe kjo eshte pse shume njeres emigruan. Ajo I nderpreu studimet ne universitet dhe ne moshen19 vjece ajo u martua. Disa vite me vone ajo u divorcua dhe shkoi te banonte me djalin e saj te vogel ne familjen e saj. Ne Moshen 23 vjece ajo emigroi ne Greqi ku jetonte bbai I saj. Nje vit me vone erdhi dhe djali I saj ne Greqi. Tani ajo eshte e martuar me nje grek. Gjate periudhe se pare te qendrimit ne Greqi ajo punonte ne nje hotel. Ajo ka punuar gjithashtu ne nje fabrike ne nje dyqan fast –food. Ajo sot punon ne nje bar kafe. Disa nga temat me interesante te diskutimit ne interiste jane: opinioni i saj reth mardhenieve gjinore ne Bullgari dhe ne Greqi, mardheniet ne pune si dhe magjia.

Fragmente:
Më tepëi intervista: