Hapesirat e dallimit gjinor te emigracionit ne Evropen juglindore Studimi Programi  

Te dhena per metodat dhe per mjetet qe u perdoren gjate studimit

Te dhena mbi informatoret

Katia

Katia ësluteë nga Shqiperia . Ka lindur më 1958 në 'Durres'. Erdhi për herë te parë në Greqi më 1994. Në kohlën e intervistës punon 'Ndihmese shtepiake'.

Ditae intervistës: 29/05/2005

Intervistruesja: Alexandra Siotou

Përmbledhja tematike: Kultura historike

Përmbledhje:

Intervista u be ne shtepine e saj dhe hyn ne kategorine e historise se kultures. Katia ka lindur me 1958 ne Durres. Eshte e martuar dhe ka dy femije. Ne Shqiperi punonte si mesuese. Ne Greqi erdhi ne fillim burri I saj dhe me 1994 erdhi dhe ajo bashke me dy femijet. Ketu gjeti menjehere pune si ndihmese shtepiake. Gjate intervistes permend jeten ne Shqiperi ne periudhe e komunismit, ne jeten studentore te saj, ne veshtiresite e fillimit te qendrimit ne Greqi, pershkruan mardheniet e saj me grekrit permend lidhjet e saj me besimin fetar, shpreh pakenaqesine e saj per qendrimin e shtetit grek karshi emigranteve si dhe flet per mundesine e kthimit ne Atdhe.

Më tepëi intervista: