Hapesirat e dallimit gjinor te emigracionit ne Evropen juglindore Studimi Programi  

Te dhena per metodat dhe per mjetet qe u perdoren gjate studimit

Te dhena mbi informatoret

Drita

Drita ësluteë nga Shqiperia . Ka lindur më 1977 në 'Tepelen'. Erdhi për herë te parë në Greqi më 1998. Në kohlën e intervistës punon 'I papune'.

Ditae intervistës: 19/05/2005

Intervistruesja: Lambrini Styliou

Përmbledhja tematike: Puna

Përmbledhje:

Interista u krye ne ambjentet e Uniersitetit. Drita eshte beqare dhe banon me familjen e saj ne Volo. Ajo erdhi ne Greqi per here te pare me 1998, pasi ajo mbaroi vitin e dyte te studimeve ne Universitetin e Gjirokastres. Ajo qendroi ne Greqi per 8 muaj dhe u kthye ne Shqiperi per te vazhduar studimet. Dy vjet me vone ajo u kthye perseri ne Greqi. Ajo nuk ka dokumenta te regullta dhe punon here pas here. Disa nga temat kryesore te intervistes se saj jane: vendimi i nenes se saj per te ardhur vetem ne Greqi, si e perjetuan qendrimin vetem Drita dhe familja e saj pas ikjes se te jemes, vendimi i Drites per te emigruar, pervoja e saj si ndihmese shtepiake ne nje familje te pasur ne Athine, ardhja e saj ne Volo, punet e ndryshme qe ajo ka bere dhe ben, fakti qe ajo nuk ka leje qendrimi dhe punesimi, pasojat e kesaj ne gjetjen e punes si dhe ne pergjithesi te jetes se saj.

Fragmente:
Më tepëi intervista: