Hapesirat e dallimit gjinor te emigracionit ne Evropen juglindore Studimi Programi  

Te dhena per metodat dhe per mjetet qe u perdoren gjate studimit

Te dhena mbi informatoret

Dhafni

Dhafni ësluteë nga Bullgaria . Ka lindur më 1989 në 'Burgas'. Erdhi për herë te parë në Greqi më 1991. Në kohlën e intervistës punon 'Nxenes gjimnasiu'.

Ditae intervistës: 07/04/2006

Intervistruesja: Lambrini Styliou

Përmbledhja tematike: Kultura historike

Përmbledhje:

Intervista u be ne shtepine e Dhafnit. Dhafni erdhi ne Greqi me prindrit e saj duke kaluar kufirin me kembe. Ne fillim ajo dhe familja e saj u vendosen ne nje fshat afer Volosit. Ajo ka vetem nje vella. Ajo ka mbaruar nje shkolle muzike dhe tani pergjithesisht ajo ka nje interes te vecante per muziken. Disa nga temat kryesore te interistes jane: ideja e martese, studimet e prinderve si dhe puna ne Bullgari, kujtime nga fshati I saj, udhetimi ne Greqi, vendosja e prinderve me pune ne Greqi, pervja e saj, pozitive ne shkollen greke, shoqeria e saj me greket dhe bullgaret, perdorimi I teknologjise si mjet komunikimi dhe argetimi, mardheniet e saj me muziken, ceshja e gjuhes, planet e saj per te ardhmen, mendimi I saj reth vendlindjes se saj dhe te prindere te saj, ceshtja e mardhenieve gjinore, Nje element I rendesishem qe u vu re ne interviste eshte fakti se Dhafni kohet e fundit zbuloi identitetin e saj Bullgar.

Më tepëi intervista: