Hapesirat e dallimit gjinor te emigracionit ne Evropen juglindore Studimi Programi  

Te dhena per metodat dhe per mjetet qe u perdoren gjate studimit

Te dhena mbi informatoret

Anthi

Anthi ësluteë nga Shqiperia . Ka lindur më 1985 në 'Tirana'. Erdhi për herë te parë në Greqi më 1997. Në kohlën e intervistës punon 'Studente Nenpunese ne nje dyqan tregtar'.

Ditae intervistës: 22/09/2004

Intervistruesja: Tasoula Kontaxi

Përmbledhja tematike: Kultura historike

Përmbledhje:

Anthija erdhi ne Greqi me familjen e saj ne moshen 12 jece. Tani ajo eshte studente por njekohesisht dhe punon ne nje dyqan. Ne Shqiperi nena e saj punonte mesuese, dhe I jati nenpunes ne ministrine e brendshme. Gjyshja e saj eshte vorioepirote, ajo flet greqisht dhe banon ne Volo. Sot nena e saj punon si ndihmese shtepiake. Babai I saj nuk punon per arsye shendetesore vellai isaj, I cili eshte 5 vjec, me I madh se ajo punon hidraulikos. Ajo thote se familja e saj emigroi pasi prindrit ishin shume te shqetesauar per te ardhmen e femijeve. Gjate interistet ajo flet reth familjes se saj gjysherve te saj, ne njohjen e prinderve te saj, punen e prinderve, periudhen nen regjimine Hoxhes, sistemin arsimor ne Shqiperi, per festat qe kishin, per shkollen ne Greqi si dhe veshtiresite qe ajo hasi, per mardheniet gjinore, per periudhen tranzitore, fene, per pagezimin e saj, per menyren se si ajo krijon shoqeri me shoket e kursit, dhe se fundi menyren se si e kalon kohen e lire.

Fragmente:
Më tepëi intervista: