Hapesirat e dallimit gjinor te emigracionit ne Evropen juglindore Studimi Programi  

Te dhena per metodat dhe per mjetet qe u perdoren gjate studimit

Te dhena mbi informatoret

Kozeta

Kozeta ësluteë nga Shqiperia . Ka lindur më 1984 në 'Tirana'. Erdhi për herë te parë në Greqi më 1999. Në kohlën e intervistës punon 'Ndihmes shtepiake e brendshme'.

Ditae intervistës: 22/09/2005

Intervistruesja: Lambrini Styliou

Përmbledhja tematike: Puna

Përmbledhje:

Interista u be ne godinen e uniersitetit. Ajo ka tre vellezer me te vegjel ne moshe se ajo. Prinderit e saj jane te ndare. Familja e saj ndodhet ne Shqiperi, kurse ajo erdhi vetem ne Greqi. Temat kryesore qe u diskutuan gjate intervistes jane: martesen e prindere te saj, problemet ne familje dhe ndarjen e tyre, ikja e saj ne Greqi, puna e saj e pare si pjatalarese,ne moshen 15 vjece, pervoja e saj si ndihmese shtepiake 24 oreshe, martesa dhe mardheniet gjinore, krahasimi i burrave dhe grave shqiptare dhe greke, mardheniet e saj me familjen qe eshte ne Shqiperi.

Më tepëi intervista: