Hapesirat e dallimit gjinor te emigracionit ne Evropen juglindore Studimi Programi  

Te dhena per metodat dhe per mjetet qe u perdoren gjate studimit

Te dhena mbi informatoret

Tasos

Tasos ësluteë nga Bullgaria . Ka lindur më 1990 në 'Pleven'. Erdhi për herë te parë në Greqi më 2002. Në kohlën e intervistës punon 'Gjimnazist dhe punon ne nje kioske'.

Ditae intervistës: 17/06/2006

Intervistruesi: Raymond Alvanos

Përmbledhja tematike: Kultura historike

Përmbledhje:

Tasua ka lindur ne Pleen. Pas divorcit te prindere te tij shkoi pas te jemes ne Greqi. Ku ishte dhe gjyshja e tij. Nena e tij punon duke u kujdesur per femije ose per te moshuar. Tasua pershkruan me hollesi veshtiresite qe ai hasi kur erdhi per here te pare ne Greqi, ne lidhje me gjuhen dhe me shkollen. Gjuhen e mesoi me shoket ne lagje. Permend gjeresisht pervojen e tij ne shkolle rastet e perjashtimit nga shkolla dhe arsyet per to, si dhe per problemet qe hasi ne qioske ku ai punon ne kohen e lire. Ka ne plan te regjistrohet ne shkolle teknike dhe te behet mekanik makinash. Gjithashtu enderron kur te behet 20 jec te shkoje per studime ne Amerike.

Më tepëi intervista: