Hapesirat e dallimit gjinor te emigracionit ne Evropen juglindore Studimi Programi  

Te dhena per metodat dhe per mjetet qe u perdoren gjate studimit

Te dhena mbi informatoret

Aleksia

Aleksia ësluteë nga Shqiperia . Ka lindur më 1989 në 'Tirana'. Erdhi për herë te parë në Greqi më 1995. Në kohlën e intervistës punon 'Nxenese'.

Ditae intervistës: 26/11/2004

Intervistruesja: Lambrini Styliou

Përmbledhja tematike: Komunikimi nderkulturor

Përmbledhje:

Intervista u zhvillua ne ambjentet e Universitetit. Aleksia banoi ne Shqiperi deri ne moshen 4-5 vjece. Dhe me pas erdhi ne Greqi me familjen e saj ne Volo ku jetojne edhe sot. (Ata jane 4 veta ne familje). Temat te cilat u diskutuan gjate intervistes jane: Vitet ne Shqiperi dhe gjendja atje, cka I ka me teper nga refimet e prinderve, sepse ajo vete ishte shume e vogel per te patur kujtime ku japin nje refim te kompletuar. Periudhen e pare te qendrimit ne Athine, ku nga refimi I saj me teper ngjan me nje periudhe pushimesh dhe me nje veshtrim prej turisteje. Ardhja e familjes se saj ne Volo dhe nje jete me normale. Jeta e saj ne Volo mes shoqerise se saj, shkolla, argetimi. Mardheniet e saj me atdheun si dhe lidhja me njerezit atje dhe me te afermit e saj ne shtete te tjera.

Fragmente:
Më tepëi intervista: