Hapesirat e dallimit gjinor te emigracionit ne Evropen juglindore Studimi Programi  

Te dhena per metodat dhe per mjetet qe u perdoren gjate studimit

Te dhena mbi informatoret

Sbetlana

Sbetlana ësluteë nga Bullgaria . Ka lindur më 1956 në 'Stamboliski'. Erdhi për herë te parë në Greqi më 2000. Në kohlën e intervistës punon 'Ndihmes shtepiake'.

Ditae intervistës: 28/05/2005

Intervistruesja: Alexandra Siotou

Përmbledhja tematike: Kultura historike

Përmbledhje:

Intervista u morr ne shtepine e te intervistruares. Setlana eshte 49 vjece dhe eshte nga qyteti Stamboliski, afer Plodiv. Ajo eshte e ndare nga burri dhe ka dy femije te cilet jetojne ne Bullgari. Ajo ka studiuar per prodhimin e vererave ne nje shkolle profesionale dhe me pas punoi ne fabrika te ndryshme. Me 2000 ajo erdhi ne Greqi me nje shokun e saj ilegalisht. Para se te vendosej ne Volo, ajo qendroi ca kohe ne Selanik, ne Peloponiso dhe ne Athine. Rishtasi ajo ka filluar pune ne nje shtepi si ndihmese shtepiake duke u kujdesur per nje te moshuar. Temat kryesore ne interviste jane: mentaliteti i burrave Bullgare, martesa e saj, sistemi arsimor dhe argetimi gjate periudhes komuniste ne Bullgari, pjesmarja e saj ne Lidhjen e Rinise Komuniste Komsomol dhe veprimtaria e saj, jeta ne Bullgari para, gjate dhe mbas periudhes komuniste, experienca e punes se saj ne Greqi dhe mardheniet e saj me pronaret, shoket qe ka ketu, besimi fetar, shoqeria e saj dhe se fundi, menyra e sjelljes se atdhetareve te saj kur u kthye te vizitoje vendlindjen e saj.

Fragmente:
Më tepëi intervista: