Hapesirat e dallimit gjinor te emigracionit ne Evropen juglindore Studimi Programi  

Te dhena per metodat dhe per mjetet qe u perdoren gjate studimit

Te dhena mbi informatoret

Jorgos

Jorgos ësluteë nga Shqiperia . Ka lindur më 1988 në 'Tepelen'. Erdhi për herë te parë në Greqi më 1998. Në kohlën e intervistës punon 'Ndertim'.

Ditae intervistës: 29/05/2005

Intervistruesja: Alexandra Siotou

Përmbledhja tematike: Puna

Përmbledhje:

Intervista u be me 29.05.2005 ne ambjentet e Universitetit dhe hyn ne temen e punes. Jorgua ka lindur me 1988 ne Tepelene. Me 1998 erdhi bashke me nenen e tij ne Greqi ku ndodhej i vellai i tij me i madh. Me vone emigroi dhe i jati i tij bashke me te motren. Ndoqi per ca kohe shkollen greke por e nderpreu kur hyri ne vit te pare ne gjimnas. Donte me teper te mesonte nje zanat dhe te vashdonte te punonte. Ne pergjithesi ka bere pune te ndryshme, kurse sot punon ne ndertim. Temat qe bejne fjale ne interviste kane te bejne me: me arsyet e emigracionit, periudhen tranzite te 1997 ne Shqiperi, rugen per ne Greqi, per rastet e racismit ne shkolle per pervojen e tij ne pune gjate qendrimit dhe punesimit ne Greqi (orari i punes, per pagesen e punes), per mardheniet me pronaret dhe me koleget ne pune, per menyren e argetimit, per mardheniet me shoqet, per martesen, per procesin e ligjesimit te emigranteve dhe per pagezimin e tij.

Fragmente:
Më tepëi intervista: